14.3 kilometer landsväg ikväll i regnet: Flättorpsrundan. Darius startade upp slokörad och inte jättepigg i regnet men kom igång bra och energiskt. Väldigt energiskt blev det när han hoppade framåt för en hjort som slängde sig upp ur diket. Men Darius är trygg och rätt så orädd, så han lugnade ner sig efter några språng. 
9 km/h i genomsnittshastighet. 15.5 km/h som maxfart. 1 timme och 37 minuter var vi ute. 11 meters stigning. Snabbaste kilometern på 4 min, 20 sek och den långsammaste på 11 min. Första travsträckan på 6.5 km och andra på 3 km. Detta är vår längsta runda och han går aldrig längre/hårdare än såhär. 

Darius fungerar så att han jobbar snabbare och intensivare ju närmare hemåt vi kommer. Jag får hålla igen och hålla ner tempot så han inte överanstränger sig. Sista kilometern är avskrittning. De två första kilometrarna är uppvärmning. Väl hemma spänner jag från själv, selar av i ponnystallet, borstar, på med Back on Track-täcket. Idag fick han regntäcket över. Ut och kyla/spola benen 10 min. På med linnement på leder, haser, knän. In i lösdriften till kraftfoderhinken. Klapp och Godnatt!