Nu är vi hemma från tävlingen Stora Silverhästen i Sala. Trötta och i stort sett nöjda med vår debut i Medelsvår! 42 ekipage var anmälda, klasserna var Elit och medelsvår. Vi hade 34 graders värme.  


Foto:Anna Dagsson

I dressyren dömde tre domare (Madelene, Rolf-Göran och David) samtidigt från kortsida, långsida och långsida. Vi fick i genomsnitt 60,33 straff med procenten 57,5%  62,2% och 67,2% Av respektive domare. 9:a på presentationen! 8:a på serpentin, och båda volterna på enhand. Darius hade det tufft i värmen, samtidigt som han var taggad och vi hade tyvärr galoppsteg i två igångsättningar, annars rullade det på. Slutkommentarerna var "Bra uppvisning, trevligt ekipage, mer energi så blir det bra" 
Placering 6 av 10 ekipage i vår första medelsvåra, med det svåraste programmet som vi övat på en handfull gånger, kändes mer än bra.  

 Det gick rättså bra för Darius att bo tre nätter i tältstallet. Jag efterfrågade innan att han skulle få bo i rasthage, eftersom han hemma är van att vara ute på lösdrift 24h, med det kunde inte arrangören ordna. Själva bodde vi bra i lilla husbilen och barnen i tält bredvid, vi åkte och badade i sjön varje eftermiddag. Jag kan inte hjälpa att känna att en tredagars tävling är lääänge hemifrån. Långa väntetider, länge för hästvakt hemma, länge för barnen och länge för hästen att stå uppstallad. Vi löste det med att promenera Darius, åka och bada med barnen och ta det luuugnt. 


Foto: Marcus Eklånge-Gindemo

Maraton var en succé! Darius vände snabbt och vi hade få missförstånd, jag kunde vägarna. Tyvärr la all teknik av på de skumpiga vägarna, både hjälmkamera och klockor. Marcus lotsade oss ändå genom rätt tider med uträkningar mot starttid, kilometertempo och troliga sträcktider. Hjälte! Det fungerade och vi fick inga straff. Darius skrittade genom vattnet men pinnade annars på i alla hinder piggt och med flyt. Vi hade 4:de och 5:te bästa tider av de 10 ekipagen i vår klass i de flesta av de sex hindrena, vilket gav en fjärdeplacering! Det var en tuff maraton i svår värme, ändå behövde jag bromsa Darius och vi skrittade in i mål för att inte komma in förtidigt. 


Foto: Annette Örtenberg


Foto: Annette Örtenberg

I veterinärbesiktning nr ett på lördagen, gick Darius igenom utan anmärkning. På söndagen, i veterinärbesiktning nr två nickade han lite med huvudet i traven, markerade något på höger framknä. Det vågade jag inte köra på så vi valde att inte starta precisionen. Veterinären rekommenderade att vi inte startade precisionen och att vi vilar Darius en vecka. Min vet. kommer hem från semestern nästa vecka, rådgör mer då. Pigg och glad Darius dagen efter hemkomsten, som var bra i knäna. 


Äntligen hemma!