I helgen fick Darius och jag våra första Championatspoäng! 2:a i dressyren och 3:a i Totalen!
Darius var en stjärna och jag är så glad! Tack till arrangörerna på Dala Sommarmeeting som har slitit ett helt år och fått till en fantastisk upplevelse för deltagare och besökande. Vi återkommer med glädje nästa år.


Foto: Klara Nygren

Om vi tar det från början så såg det ut såhär när vi åket hemifrån fredagen 18/7, vi kallar det KörsportTetris. Giggen på maratonvagnen. Det gick bra att packa och komma iväg, vi började förberedelserna flera dagar innan, det är ett stort företag att vara borta tre dagar med häst och familj :-)Vi åkte några mil, sedan blev det tankpaus :-) Darius är en ängel på transporten, alltid snäll och helt stillastående, han har bra balans och väntar tålmodigt timme efter timme. Han har varit ute på vägarna i många länder.


Rättvik Naturbruksgymnasium var tävlingsplatsen, och de har helt enormt fina resurser till oss tävlande. 12 spolspiltor, mängder av inneboxar, uteboxar, rasthagar, camping med el-plats, duschmöjligheter, ridhus, paddock, jättefina ytor, badmöjligheter osv. Inte att förglömma: total frånvaro av flygfän! Vilken miljö!


Foto:Klara Nygren

I dressyren fick vi 111 poäng av 160, alltså 49 straff. Ettan fick ett ynka poäng bättre än oss så det var hårfint om segern. Vi hade flera missar i vårt program, en ovillig start i mellantraven, ett galoppinslag och en osnygg ryggning med höjd hals. Vi fick åttor på presentationen, på form och eftergift och på flera vägar!


Några timmar efter dressyren var det precision, medan jag gick banan vilade Darius i rasthage. Vi klarade tiden, nollade banan men hade långsammast tid av alla felfria. Måste speeda upp!


Foto: Marcus Eklånge-Gindemo

I maraton kom vi femma, vilket gav en tredjeplacering totalt! Vi körde 11 km inklusive en skrittsträcka och en obligatorisk 10-minpaus. Darius var pigg och glad, han hade jätteroligt och låg på. Värmningssträckan gick galant, på skogsvägar med mycket rötter. Darius stod helt still i pausen (han brukar trampa och vilja vidare) Marcus stod framför och höll i ett spö :-) Skritten var jag orolig för, ifall han skulle takta, men det gick bra idag. På Hindersträckan kom jag in alldeles för fort i första hindret och hade svårt att vända skutan varpå vi fick ett stopp, tiden blev inte den bästa men vi klarade hindret. Hinder två gick utmärkt, i fyran hade vi ett nytt stopp eftersom Marcus trodde vi var fel och skrek "stanna" och jag stannade, men fortsatte efter att Marcus orienterat sig :-) trean och femman gick utmärkt. Det kändes synd med stoppen eftersom Maraton är Marcus och min paradgren.

Sammanfattningsvis gjorde vi en jättebra tävling och vi är kvalade till Medelsvår. Vilket vi tävlar redan nästa helg i Sala. Nu vilar Darius några dagar och sedan ska vi repetera dressyrprogram nr 4 FEI på onsdag och torsdag. Det programmet har vi lärt in sedan tidigare.